Permanent Exhibition

Expoziția permanentă ocupă cea mai importantă parte a spațiului vizitabil de către public și permite contemplarea unui sector divers și reprezentativ al patrimoniului Muzeului, organizat tematic. La ora actuală, expoziția permanentă este structurată în principal în jurul ideii, dezvoltate de Grigore Antipa, a prezentării ecosistemelor prin diorame, permițând astfel o „călătorie” prin diverse habitate naturale din țară și din lume, cu fauna lor caracteristică.

Find out more
Temporary Exhibitions

Expozițiile temporare oferă posibilitatea de a admira și alte piese din colecțiile Muzeului decât cele expuse permanent. De asemenea, unele expoziții temporare, realizate în colaborare cu parteneri externi, aduc și alte noutăți în spațiile Muzeului. Expozițiile temporare asigură o ofertă muzeală mereu reînnoită și interesantă.

Find out more
Events

Muzeul se adresează tuturor categoriilor de vârstă și urmărește, prin activități specifice, să cuprindă o paletă întreagă de manifestări, de la vernisaje, lansări de carte, conferințe sau prezentări, până la proiecții de filme sau seri de citit povești!

Find out more
Education

Programele educaționale susținute de către cercetătorii și specialiștii Muzeului oferă un spațiu interactiv în care micuții cursanți învață și descoperă, sunt implicați în activităţi de cunoaştere a biodiversităţii şi de ocrotire a mediului, și experimentează practicile utilizate de către cercetătorii care profesează în domeniul ştiinţelor zoologice.

Find out more
Research

“Grigore Antipa” National Museum of Natural History is an institution with an extended tradition of scientific research. Specialists from the Museum have participated in numerous research programs, both in this country and abroad.

Find out more
Collections

În prezent, patrimoniul ştiinţific al Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” este format din cca. 2 milioane exemplare de nevertebrate şi vertebrate (actuale şi fosile) provenind din România şi din diverse zone geografice, de la ecuator la regiunile polare, sau colectate de la suprafaţa apei şi până la mai mult de 6.000 de metri adâncime.

Find out more